Опитният нападател Мартин Тошев е новото попълнение на Янтра Габрово, съобщиха от тима. 34-годишният футболист подписа днес договор с клуба и от утре се включва в тренировките на отбора.

Мартин Тошев е футболист е играл е за редица отбори у нас и в чужбина. Във визитката си има четири спечелени трофея. Вдигал е Суперкупата на България с ЦСКА, а с ливанския Ал Ахед (Бейрут) постига требъл – титла, купа и суперкупа. Играл е във финал за купата и в първенството на Казахстан с Шахтьор (Караганда). В чужбина е носил още екипите на Ерцгебирге Ауе във Втора Бундеслига, на третодивизионния немски Аален, на Жетису в Премиер лигата на Казахстан и Академика (Клинчени) в румънската Суперлига. У нас е играл за отборите на ЦСКА, Черноморец (Бургас), Славия, Пирин, Септември (Симитли), Пирин, ЦСКА 1948, Спартак (Варна), Етър и Септември (София). С три отбора е печелил промоция за Първа лига – Пирин, Етър и тази година със Септември (София).

"На първо място искам да кажа, че съм впечатлен от отношението, показано към мен и моето семейство от страна на изпълнителния директор Михаил Митов, което бих казал, че е абсолютно неприсъщо за България. Наистина организационно аз съм много впечатлен. Бил съм на доста места в чужбина, но тук в България това липсва и мога да изкажа само суперлативи. Благодаря му! Така трябва да се работи и много родни клубове трябва да вземат пример, защото това са много важни компоненти. Ако трябва да бъда честен, с жена ми си бяхме казали, че спираме да пътуваме, защото вече ни идва в повече, а сме и с малко дете, но точно отношението ме впечатли, грабна и това ни доведе тук“, сподели Тошев, цитиран от официалния сайт на Янтра.