Един от кандидатите за промоция в елита Арда ще опита да привлече нападател на Левски за пролетния дял. Тимът от Кърджали ще влезе в преговори със "сините" за младия Илия Димитров, пише вестник "Тема Спорт". 

Според изданието, представителят на Втора лига иска да вземе още сега 22-годишния футболист, което означава, че трябва да плати трансферна сума за него. Таранът е обвързан с тима си до 30 юни 2019 г. и няма да излезе без пари на кандидатите за подписа му. 

От Арда са готови и на опция да го вземат под наем до края на сезона, но за да се случи това, първо Димитров ще трябва да преподпише с Левски. Наставник на тима от Кърджали е Стойчо Стоев, който за кратко работи с футболиста, докато беше на "Герена". 

В момента "сините" разполагат с множество играчи в нападение. За позицията на върха на атаката се конкурират Станислав Костов, Серджиу Буш, Ривалдиньо, Димитров и Луан Виана. Юношата на клуба донесе победата в гостуването на Ботев в първия кръг, във втория се отличи с асистенция срещу Черно море, но след това имаше множество травми и това ограничи изявите му през есента.