Гьозтепе на Станимир Стоилов победи с 2:1 у дома звездната селекцията на Трабзонспор. Срещата беше от 10-ия кръг на Суперлигата. Отборът на Мъри игра с човек по-малко повече от час, след като в 28-ата минута Антъни Денис беше изгонен. Въпреки това направилият страхотен мач Исак Соле откри резултата в 60-ата минута. Малко след това Симон Банза изравни от дузпа. В герой за "жълто-червените" се превърна Давид Тиянич, който вкара победния гол в добавеното време на мача. 

Станимир Стоилов изнесе футболен урок на своя колега - знаменитият Шенол Гюнеш. Гьозтепе беше господар на терена през целия мач, въпреки че през 2/3 от него игра с човек по-малко. Измирци пропуснаха няколко отлични възможности за гол чрез Исак Соле, Давид Тиянич, Хуан и Давид Датро Фофана. В началото на мача гол на Соле беше отменен заради нарушение срещу вратаря. 

"Гьоз-Гьоз" събра 15 точки и излезе на пето място във временното класиране. За Трабзонспор, в чийто състав личат имената на футболисти като Оурджан Чакър, Ерен Елмалъ, Окай Йокушлу, Озан Туфан, Един Вишча, Денис Драгуш, Енис Барди и Симон Банза, това беше първа загуба през сезона. Отборът е девети с 12 точки. 

Срещата започна с домакински натиск и висока преса от страна на футболистите на Мъри Стоилов. В 8-ата минута Джалма изпълни тъч, а при опита си да улови топката Оурджан Чакър я изпусна, от което се възползва Исак Соле и я прати в опразнената врата. Главният съдия обаче отмени гола за нарушение в атака на бившия халф на Славия. Решението на рефера обаче беше доста спорно, тъй като съприкосновението между вратаря и футболиста на Гьоз беше минимално. 

В 20-ата минута домакините пропуснаха страхотна възможност за гол. Соле отне топката от Енис Барди, като кълбото се озова в Антъни Денис. Нигериецът не успя да овладее, но след шпагат на Окай Йокушлу топката се попадна, който успя да премине през двамата централни защитници и излезе очи в очи с Оурджан Чакър. Турският национален вратар изби удара на халфа, а след това Соле се подхлъзна и не успя да намери опразнената врата от малък ъгъл. 

В 28-ата минута Гьозтепе остана с човек по-малко на терена. Денис извърши грубо нарушение срещу Симон Банза и получи директен червен картон. Малко след това Давид Датро Фофана премина през Джон Лундстрам и Батиста Менди, като в последния момент Ерен Елмалъ успя да му избие топката преди да нанесе удар от близка дистанция. 

В 39-ата минута "жълто-червените" пропуснаха още една отлична възможност за гол. Хуан поде контраатака и комбинира с Фофана. Котдивоарецът напредна с топката и отново подаде към Хуан отдясно, а бразилецът с чудесен пас изведе Давид Тиянич сам срещу вратаря. Халфът потърси далечния ъгъл, но Чакър с крак успя да избие в корнер. В продължението на първата част се получи разбъркване в наказателното поле на Трабзонспор, при което удари на Елитон и Малкъм Бокеле бяха блокирани, след което Корай Гюнтер стреля над вратата. 

В началото на втората част Чакър изби опасен удар от около 25 метра на Соле. Малко след това Симон Банза се размина с топката на 3-4 метра от вратата след подаване на Един Вишча. В 50-ата минута Мухамед Чам прати топката над вратата от десетина метра фронтално срещу вратата. 

След час игра Гьозтепе поведе. Соле отне топката в центъра на терена и подаде към Фофана. Котдивоарецът продължи към Хуан, който навлезе в наказателното поле и нанесе удар, който рикошира в Стефано Денсвил, а Исак Соле с глава отблизо вкара за 1:0. 

Три минути след това Трабзонспор получи дузпа. Удар на Джон Лундстрам срещна ръката на Бокеле. Симон Банза застана зад топката и прати вратаря в обратния ъгъл за 1:1. 

В 79-ата минута опасен удар на Вишча профуча над вратата на Матеуш Лис. Малко след това удар с глава на Умут Бозок мина покрай дясната греда. В 86-ата минута Соле отне топката в центъра на терена и подаде към Тиянич. Словенецът напредна и шутира от границата на наказателното поле, но над вратата. 

Минута по-късно Банза засече с глава центриране на Чам от свободен удар и насочи към горния десен ъгъл, но Лис успя да избие в корнер. 

В 89-ата минута Курю Мацуки напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Тиянич се размина с топката. 

В третата минута на добавеното време Давид Тиянич взриви "Гюрсел Аксел". Гьозтепе организира страхотна многоходова атака. Джалма подаде към Мацуки пред наказателното поле, а той с едно докосване изведе Тиянич сам срещу вратаря, като този път словенецът не сбърка - 2:1!