Наставникът на Левски Станислав Генчев изрази разочарованието си от загубата от Берое с 0:2 на "Георги Аспарухов" в двубой от 13-я кръг на efbet Лига. Специалистът се надява отборът му да отговори с две победи в следващите два мача.

"Не успяхме да се справим, защото създадохме доста ситуации през първата част и не дадохме шанс на съперника на Берое, но изпуснахме тези възможности. Свали ни се ритъмът през втората част, оставихме пространства за контраатаки. С първата ни грешка бяхме наказани. Заиграхме нервно и избързвахме. Винаги казвам, че можем да вкараме в първата и последната минута. Започнахме да играем прекалено хаотично и нямаше как да стигнем до обрат", започна той.

"Емоцията от дербито се надявах да повлияе положително. Надявах се доста хора да дойдат да ни подкрепят и играчите да имат настроение, а това да доведе до резултат, за да излезем като победители. Не мога да кажа, че съдията е повлиял за изхода от мача. В Левски има винаги напрежение. Който не може да се справя с това, не е за тук. Следващите дни ще са тежки. Ще има критики, които ще са заслужени, но това е част от работата ни и трябва да се върнем на пътя на победите", продължи специалистът.

"Трудно е след мача защо смените не доведоха до промяна. Неприятен момент е, когато допуснеш гол и това е за всички. Всеки футболист трябва да се доказва в Левски и то на терена. Вината не в смените за загубата. Не обърнах внимание къде се радва съперникът. Мислех какво да направим, за да върнем един от головете. Не са добри провокациите, може да има ексцесии, а това няма да е хубаво за никой. Не трябва да се случва. 90 процента от отборите играят така срещу нас на нашия стадион. Това е първи мач, в който играят с четирима защитници. Всеки играе защитно срещу нас и разчита на контраатаки. Нормално е и работим в тази насока", добави наставникът на Левски.

"Алдаир е болен, не е контузен. Има температура и затова не е в групата. Всеки един мач за нас е важен. Не ги делим. Хубавото е, че нямаме два последователни мача с негативни резултати. Надяваме се, че ще реагираме и ще постигнем победи за Купата и в лигата срещу Черно море. Не мога да говоря от името на феновете. Неприятно е да загубиш като домакин от Берое. Никой не го е очаквал вероятно", завърши Станислав Генчев.

подкрепя българския спорт