Младата звезда на ЦСКА Кирил Десподов призна, че очаква тежък мач срещу датския Копенхаген в четвъртък. Двата тима се изправят един срещу друг на Националния стадион „Васил Левски“ от 20:45 часа в среща от третия предварителен кръг на турнира Лига Европа.

„Без съмнение Копенхаген е най-добрият отбор от тези, срещу които играхме досега. Все още обаче не сме коментирали предстоящия сблъсък, тъй като само преди два дни имахме мач с Дунав. От днес вече ще започнем да анализираме играта им и да се готвим единствено за този двубой. На всички е ясно, че ни очаква много тежък сблъсък. Надявам се да изпълним указанията на треньора и да се поздравим с успех в четвъртък“, коментира Десподов по време на награждаването си за футболист номер 1 за месец юли.

"Тази награда е добра мотивация за мен да продължа да работя още повече на и извън терена, за да спечеля още такива награди. Още след мача с Дунав треньорът ни каза, че започва да вижда този ЦСКА, който иска. Със сигурност имаме още много работа, но като цяло в мачовете с Дунав и Адмира се видя, че постепенно подобряваме нивото си“, заяви още нападателят на „червените“.

Националът на България призна, че за него е предимство това, че „армейците“ ще бъдат домакини в първия мач с Копенхаген. Десподов обаче отказа да коментира евентуалния съперник на ЦСКА в плейофите – италианския Аталанта. „Мисля, че е предимство, защото ще е пред наша публика. Тя е нашият 12-и играч и много ни помага. Радостно е, че не успяват да ни отбележат гол в домакинствата. Не искам да говоря за Аталанта, нека първо отстраним Копенхаген. Хубаво е да се мисли, но нека първо елиминираме Копенхаген. Аталанта е много далеч. Мислим мач за мач, знаем си целите, знаем какво искаме. Работим стъпка по стъпка, както се казва", допълни нападателят.