„Според мен настроението е провдигнато, защото направихме добър резултат в първия мач, но имаме едно на ум. Знаем, че няма да е лек мач и всички сме концентрирани и сериозни”, коментира футболистът на ЦСКА Кирил Десподов преди реванша с Адмира Вакер във втория предварителен кръг на Лига Европа.

„Да, работихме като цяло само за реванша след мача с Витоша. Мисля, че сме готови за реванша. Надявам се и вярвам, че ще успеем да преодолеем Адмира. Ние си имаме нашата тактика, ще я видите утре. Със сигурност няма да се приберем и да чакаме да ни вкарат гол. Ще атакуваме. Ще видите това нещо утре”, сподели още Десподов на летище София.

По повод коментарите след изпусната от него дузпа в Рига, Кирил Десподов заяви: „Много не гледам да обръщам внимание, но нямаше много позитивни коментари. Вместо хората да кажат, че на всеки се случва. И Лука Модрич изпусна на полуфинал в 115-ата минута, но след това вкара. Не съм само аз, но не виня никой. Всеки може да си пише каквото иска. Не е лесно, но аз имам здрава психика. Гледам да не обръщам внимание. Имам хора около мен, които много ми помагат. Не ми е много трудно, не ми е и много лесно.”

За евентуален трансфер в чужбина Кирил Десповод коментира: „Казах, че просто, когато дойде моментът, а аз знам, че този момент ще дойде. Въпросът е да е правилното време. Вярвам, че мога да изляза в Европа и да играя в добър отбор. Имам си някакви мечти, които ще запазя за себе си.”

„Мисля, че отборът е добре подготвен физически. То се видя и в реванша с Рига – 120 минути, доста тичане. Ако не бяхме подготвени, нямаше да се справим. Мисля, че се чувстваме добре, но след около месец ще се чувстваме още по-добре”, каза още Десподов преди реванвша с Адмира Вакер и добави:

„Радвам се, че така започвам. Но аз не се задоволявам с малкото. Хората, които ме познават знаят, че аз не се задоволявам с малкото. Искам още и още. Затова ще гледам да правя още много.”

Колкото до липсата на наказаните играчи при „червените”, Кирил Десподов заяви: „Тежко е наистина. Двама много борбени футболисти. Единият капитан, другият също – сърцето на отбора. Тежко е, но трябва да се абстрахимаме, а и ние имаме достойни заместници на тях, които ще се справят достойно, както бе срещу Адмира.”

А за стила на треньора Нестор Ел Маестро, футболистът на ЦСКА сподели: „Подхожда ми неговият стил на игра. Промени ни мисленето като цяло. Той е човек, който иска да бъде шампион. Бил е шампион, знае какво е и иска да ни го вкара и на нас в главите. Промени ни доста мисленето, начина на игра, тренировките. Мисля, че на всички е ОК това, никой не се оплаква и всички сме усмихнати. Мисля, че това е супер”, завърши Кирил Десподов.