Македонският защитник Дарко Глишич застана пред камерата на DIEMA SPORT, за да даде любопитно интервю за предаването „Преди кръга”. Глишич премина в тима на Септември през 2018 година и постепенно започва да загатва за потенциала си.

Преди да дойде в София, бранителят е играл още за родния Вардар, както и в тимове в Босна и Херцеговина и Грузия.

„Роден съм в Скопие, Македония. Започнах да се занимавам с футбол на 9 години и като повечето деца започнах да играя на улицата. Баща ми каза да пробвам в някой отбор. Първият ми отбор беше Вардар, в който играх до 17-годишна възраст. После заминах за Сараево, за да се върна отново във Вардар. Последва престой в Динамо Тбилиси, където бях шампион две години, а след това три сезона във Вардар отново шампион. Сега вече съм в Септември”, сподели той.

„В България е доста по-добре. Първенството е доста по-силно от македонското, има доста по сериозни отбори. Същото е и с Грузия. Изобщо не мога да сравнявам македонското първенство с българското. Трябваше ми месец-два да се опозная с момчетата в отбора, което е нормално. След два месеца научих и български, не говоря на 100%, но се старая”, допълни футболистът.

Глишич коментира и последните политически събития в страната си, след които името на Македония бе сменено. Както е известно, от няколко седмици западната ни съседка носи името Северна Македония.

„Същото е като с Кипър. Кипър също има различно име, но всички казват името като Кипър. Според мен ще бъде същото и с Македония. За мен е важно какъв си като човек. Дали си добър или не. За политика не искам да говоря”, каза още той.