Дни преди квалификацията с Швеция, селекционерът на националния отбор Петър Хубчев включи в програмата за потготвителния лагер нетрадиционно занимание за футболистите.

България се изправя срещу отбора на Швеция в квалификационна среща на 31 агуст от 21:45 ч. на Националния стадион „Васил Левски“

След вечерната си тренировка националният отбор и треньорският щаб изгледаха заедно филма „Пеле: Раждането на една легенда”.

Закритата предпремиерната прожекция на филма, който излиза по кината на 8 септември, беше специално организирана за родните национали в амфитеатралната зала в Националната футболна база в Бояна. За отбора филмът беше не само необходимо разнообразие от тренировъчния процес, но и вдъхновяващо и сплотяващо преживяване. 

Момчетата гледаха биографичната лента за живота на великия футболист – от гетата в Бразилия до спечелването на Световната купа през 1958 година на финал срещу Швеция, като кулминацията на филма е именно мачът на Пеле и съотборниците му срещу шведите. 

„Гледаме филма в точния момент. Вписа се отлично в настойката за предстоящия мач”, сподели селекционерът Петър Хубчев, цитиран от официалния сайт на БФС.

Филмът проследява как Пеле връща вярата на бразилците във футбола като залага на характерния за тях стил джинга, от който са се отказали след загубата им от Уругвай през 1950 година.

 „От утре сменяме тактиката и почваме джинга”, пошегува се националният селекционер.

„Пеле: Раждането на една легенда” е история за това как талантът среща характера и се превръща в дух, пред който препятствията са само повод да продължиш напред.