Селекционерът на Швейцария Мурат Якин не успя да скрие радостта си, след като успя да класира отбора на световните финали в Катар догодина. „Кръстоносците” не срещнаха никакви трудности срещу България, побеждавайки с 4:0 в Люцерн. Така те си осигуриха директно класиране в Катар, докато тимът на Италия остана втори и ще играе бараж.

Това определено е най-големият успех в кариерата на Якин, който само преди няколко месеца бе наставник на скромния отбор на Шафхаузен.

„Това е огромен момент. Искам  да го споделя с тима. Те бяха фантастични още от първия ден, в който дойдох. Благодаря на Швейцарската футболна федерация, че успях да изпитам тези моменти. Това е красотата на футбола: когато си смел, съдбата те възнаграждава. В крайна сметка има още много време до Световното първенство. Нека се насладим на момента първо”, сподели Якин след мача.

„Беше невероятен мач. Все още не съм осъзнал какво се е случило. Разбира се, бях напрегнат. Трябваше да остана хладнокръвен, спокоен и съсредоточен. Може би имахме и малко късмет, но в крайна сметка всичко е заслужено”, каза още той.

„Постоянно следяхме какво се случва в Северна Ирландия. През първото полувреме направихме много добри неща. Контролирахме мача, имахме три-четири възможности, но не успяхме да ги завършим. През второто полувреме успяхме да поправим това, което ни липсваше. Играчите ме питаха как се развива мачът в Белфаст. Радвам се, че всичко мина добре”, допълни специалистът.