Бившият национал на България Петър Александров прогнозира, че Швейцария вероятно ще победи "трикольорите" в първи мач от световните квалификации за Мондиал 2022 в Катар. Според него "кръстоносците" са по-опитния състав, докато ние трябва да търсим обиграване с млади играчи за бъдещи цикли.

"Швейцария е фаворит, но всичко може да се случи. Всичко е на страната на Швейцария. Имат класни футболисти, по-опитни са. Ще играят на европейското първенство. Селекционерът Ясен Петров е много амбициозен и иска да успее. Пожелавам на всички от сърце най-добро, но имаме за противници Швейцария и Италия и ще ни е много трудно. Може би за нас ще е правилно да търсим обиграване с по-млади играчи за бъдещи квалификации. Селекционерът на "кръстоносците" Владимир Петкович обяви, че ще подходят много сериозно и ще иска да спечелят всеки мач. За него тази група е много трудна и ще иска от тима на Швейцария да побеждава всеки мач. Сигурен съм, че Ясен Петров е разузнал Швейцария", заяви той.

"И те имат слаби страни, но за да се възползваш от тях, то ти трябва да имаш силни страни, за да можеш да разчиташ на краен успех. Няколко пъти разговарях с Ясен Петров. Той познава повечето играчи на Швейцария. Сигурен съм, че той ще е много подготвен за този мач. Дано и футболистите, на които гласува доверие да бъдат подготвени. Прогнозата ми? Очаквам Швейцария да победи", допъни още Александров пред БНР.