Българският национален отбор по футбол падна с три места надолу в месечната ранглиста на ФИФА и „лъвовете“ вече заемат 71-о място, след като стартираха 2021-а година като 68-и в света. Българите имат 1339.03 точки, като преди това активът ни е бил 1350. Преди нас вече са отборите на Ирак, Салвадор и Канада.

„Трикольорите“ паднаха в първите си два мача на старта на Световните квалификации в група С - от Швейцария с 1:3 и Италия с 0:2 у дома, но взеха точка при визитата си на Северна Ирландия (0:0).

От този месец ФИФА въвежда нов начин за изчисляване на баланса на всеки отбор, като вече точките няма да бъдат кръгло число, а дробна стойност с точност до стотни. По този начин почти няма да има отбори, които да са с равен актив и да делят едно и също място.

Иначе, в топ 6 на света няма размествания. Белгия води с 26 точки на световния шампион Франция, следвани от Бразилия, Англия, европейския шампион Португалия и Испания.

Италия се изкачва с три места и вече заема 7-а позиция, а след това са Аржентина и Уругвай. Дания запълва десетката, след като прогресира с две позиции.   


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.