Селекционерът на България Петър Хубчев призна, че все още не е наясно със стартовия състав на „лъвовете“ срещу Франция. Вчера националният ни тим започна подготовка за предстоящата световна квалификация, която ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“ в събота от 21,45 часа. Ивелин Попов и Ивайло Чочев са големите отсъстващи за мача с „петлите“ като и двамата изтърпяват наказание. Те ще бъдат на линия за последната квалификация на България за Мондиал 2018 срещу Люксембург.

„Всички футболисти са здрави и всички участваха в тренировката вчера. Разбира се бяха леко изморени заради пътуването, но всички тренираха. Няма как да кажа какво е физическото състояние на всички момчета, особено на тези, които играят в чужбина. Ние няма как да влияем на това. В днешно време физическото състояние е повече грижа на самите футболисти. Надявам се, че са в добро състояние“, коментира Петър Хубчев на базата в Бояна.

„Футболистите не отдават такива значение на традициите и историята. Честно казано в момента не знам кой ще замести Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Честно ви казвам. Аз и екипът ми се стремим да гледаме колкото се може повече мачове на момчетата на живо, а на тези в чужбина колкото се може повече по телевизията. Състава го правим след последната тренировка. Мисля, че от времето, от което сме заедно, момчетата все повече вярват на това, което говорим и вярват на нашите принципи“, продължи той.

„Трябва да изградим постоянство. Независимо дали играем като домакин или гост. Сигурен съм, че два поредни лоши мача на „Васил Левски“ ще променят всичко за нас. Има известна истина в това, че вкъщи играем силно, а навън не. За мен Франция е един от най-силните тимове в света, не само в Европа. Мотивацията ни трябва да е еднаква за всички противници. Аз като футболист не съм отдавал някакво сериозно значение срещу кого играем“, каза още Петър Хубчев.