Членът на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов коментира предстоящия мач на "трикольорите" срещу Франция, върна се назад и до 1993 година, когато класира тима на Мондиала в САЩ през 1994 година. Той говори и за националния селекционер, първенството ни и водещите ни тимове. Всичко това в предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT.

"В тези квалификации у дома нямаме загуба, дано така продължим и с Франция. Имахме някои грешни стъпки като гост, което ни костваше и класирането", каза Емил Костадинов.

"Французите с основание се връщат в 1993 година, при този мач с нас, ако не спечелят може да не се класират за световното, те имат добър отбор, който ще ни затрудни много. Все пак традициите са си традиции, в крайна сметка напражението е в тях, те трябва да направят всичко възможно да победят, за да си отворят място за световтото. Нашите момчета трябва да са спокойни и да направят всичко възможно да победят", допълни Костадинов.

"Дано Костадинов отново ги накаже. За радост на футбола отборите доста се изравниха няма такава разлика в класите като преди, ако се отпуснеш малко и получаваш удар. Трябва да живеем в настоящето и да гледаме в бъдещето, трябва да направим така, че да има Костадиновци, Стоичковци, Пеневци, Хубчевци да ги има. Франция имат около 40 равностойни футболисти, нашият отбор трябва да излезе на терена и да играе футбола, който може и няма да загубим. Трябва битка от първата до последната минута, нашите качества не са на световно ниво, трябва да компенсираме с борба", допълни легендарният футболист, който наказа Франция през 1993 година. 

"Хубчев кани футболисти, които според него са в отлично функционално състояние, които могат да помогнат на националния отбор, има и дисциплина, на този етап се справя доста добре. Президентът на БФС ще разговаря със селекционера, Хубчев има място в националния отбор. Хубчев е име, което всеки го познава и виждаме работата му", коментира Костадинов - националния селекционер Петър Хубчев.

"За мен първенството ни е интересно, още от първия кръг се получиха интересни срещи, дано има повече публика на стадионите. В последните 6 години Лудогорец е шампион, в последната година има леко отстъпление, това може да се каже, тъй като повечето футболисти играят доста години заедно и в един момент имат и спадове във формата. Това е идеята да има 3-4 отбора, които да се борят за титлата, Левски играе колебливо, дано Делио Роси има достатъчно време да изгради Левски. До Конгреса има достатъчно време", завърши изказването си Емил Костадинов.