Българският футболист на Амкар Перм Петър Занев коментира пред Гонг фактът, че не е сред повиканите от Ивайло Петев, въпреки че редовно играе като титуляр в руския елит.

„За мен беше чест, че в последния мач на Амкар бях капитан. Първият ни капитан не можеше да играе, а вторият, който е Георги Пеев не бе сред титулярите. Дадоха ми лентата и бях напълно радостен от този факт. Още повече, че съм на 100 %. Един мач с лентата и една победа“, обясни защитникът.

„Георги Пеев има 12 или повече поредни дузпи без пропуск. Пожелавам му да продължи така до края на своята кариера“, отсече Занев.

„Колкото е лесно да си българин в Амкар, толкова е и голяма отговорност, защото знаете, каква следа са оставили българите тук. Те са създали име и имат голям авторитет. Радваме, че хората се отнасят с уважение към нас. Винаги съм играл за отборите си в чужбина. Играх в Испания, след това и в Украйна, а от три години и в Амкар. Винаги играя с изключение на периода, в който бях контузен за седем месеца“, продължи Петър Занев.

„Разочарован съм, че не ме викат в националния отбор. Обидно е да казват, че това са най-добрите футболисти, които имаме. В предишните два мача от група от 25 футболисти, може би 15 не играеха в клубните си отбори. Обидно е да се говори, че това е най-доброто, с което България разполага. Викат се футболисти, които са на 34-35 години. Ако това е най-доброто, защо не викат Георги Пеев, който е на 36, а е един от най-добрите чужденци в Русия. Тези хора си противоречат и нямат собствено мнение. Поне когато викаш дадени футболисти, трябва да застанеш зад гърба им след това. Трябва поне един път да поемеш вината върху себе си“, категоричен бе Занев пред Гонг.

„Мисля, че след като няма добри резултати, трябва да се направи някаква крачка. Много се радвам, че се дава шанс на момчета като Страхил Попов, Недялков и едно младо момче от Левски – Костадинов. Това трябваше да се случи много по-рано. Не знам каква е причината да не се дава шанс на тези футболисти, все пак Литекс в момента е на първо място“, каза още защитникът на Амкар Перм.

„Винаги бих играл за националния отбор. Малко хора знаят, че преди години си платих сам лечението в Сърбия, за да играя с Чехия. След това контузията се усложни и не играх професионален футбол седем месеца. Давам всичко за националния отбор, защото това е голяма чест за мен. Явно има хора, които са с друго мнение по въпроса”, добави Занев.