Националът Валери Божинов, който не бе сред повиканите за мачовете с Италия и Армения сподели мнението си за изявите на „лъвовете“ в двата двубоя.

„Първо искам да поздравя моите съотборници от националния отбор и Любослав Пенев. Двата мача бяха изиграни перфектно. Заслужена победа срещу Армения, а според мен трябваше да победим и Италия. Може би в края на мача малко се поуплашихме, че може да допуснем гол и да загубим, и не рискувахме. На предишните лагери, когато бях с отбора, Любослав Пенев ни каза да си изберем един от първите три домакински двубоя и в него да направим хикс. Явно сме си избрали Италия. Сега остава да бием Дания в следващото домакинство. Колкото до това, дали аз ще играя в националния отбор, зависи си от мен. Ако играя добре в клубния си тим, Любослав Пенев ще го види. Той решава кои да бъдат сред повиканите в националния отбор. Вие добре знаете какво е моето мнение за националния отбор. Той ми е голяма слабост“, сподели Божинов пред Гонг.

„В Италия коментираха, че може би е имало някакво подценяване от тяхна страна. По телевизията чух да определят, че това е била една слаба Италия. За мен ние ги надиграхме в този мач. Тяхната преса също писа, че имало някакво подценяване от тяхна гледна точка. Аз това подценяване нещо не можах да го видя. Съжалявам, че не ги победихме“, завърши нападателят, чиято кариера в голяма степен премина в Калчото до този момент.