Българският нападател Валери Божинов коментира пред Гонг преминаването си във Верона. В последния ден от трансферния прозорец, нападателят подписа с клуба от италианската Серия Б, който обаче се радва на впечатляващи традиции.

„Щастлив съм разбира се, защото лятото беше много бурно. Имаше доста спекулации, къде точно ще играя. В последния ден подписах с Верона, а честно казано доста време бях в преговори с този отбор. Прецених много неща и реших, че това е най-добрият вариант. Искам да си върна игровата форма. Искам отборът да се върне в А група, а аз да бъда съпричастен в това, като бележа голове и играя редовно. Верона не е клуб за Серия Б, отборът има невероятни традиции и страхотна публика. Всички в отбора искаме да влезем в Серия А, където е мястото на отбора“, заяви Божинов.

„Много са нещата и факторите, които ми повлияха да избера Верона. Предстоят ни още 40 мача, нашата цел е да влезем в Серия А. Имах предложения от много отбори, но бяха от други страни. Моето желание беше да играя в Италия и това повлия. През лятото бях отчаян, защото нямах отбор. Семейството и близките ми хора бяха до мен и това много ми помогна. Тази подкрепа ми даде увереност и много ми помогна“, завърши нападателят на Верона.