България стартира новата кампания в турнира Лига на нациите с нулево реми срещу Беларус, като мачът се игра в унгарския град Залаегерсег и без публика заради санкция на УЕФА срещу беларусите.

Селекционерът на „лъвовете“ Илиан Илиев обяви, че със сигурност ще направи корекции за предстоящото домакинство на Северна Ирландия в неделя от 19:00 часа на стадион „Христо Ботев“.

startphoto.bg
100 снимки

Треньорът на Черно море ще направи със сигурност поне една рокада в състав и тя принудителна заради червения картон на Филип Кръстев. На негово място, почти сигурно, от първата минута ще започне опитният Георги Костадинов. 33-годишният халф отпадна от сметките на Илиев за мача с Беларус заради стомашен вирус, но вече е напълно възстановен и готов за битка. Точно на борбеността му ще разчита наставникът от страна на полузащитника срещу здравите и често служещи си с твърди влизания северноирландци. Не е ясно дали играчът на АПОЕЛ Никозия ще замени Филип Кръстев в единайсеторката, или ще бъде предпочетен пред Валентин Антов, който влезе в ролята на дефанзивен халф при нулевото равенство в Унгария.

Със сигурност под рамката отново ще застане Димитър Митов. Четворката в отбрана пък няма да бъде пипана, но в предни позиции се очаква да има размествания и няма да е изненада, ако Георги Русев намери място сред титулярите в неделя вечер.