Добре дошли в „Домът на футбола”. Този надпис посреща всички влизащи на Уембли. И зрители, и участници в дадения мач. Табелата е едно от малкото останали неща от стария и разрушен Уембли. Едно от малкото неща, носещи онази митичност, за която се скъсахме да говорим в последните дни. Другото е можи би името – Уембли.

Именно тази табелка ще посрещне Станимир Стоилов и неговите футболисти тази вечер към 20 часа. Но нито тя, нито името на стадиона, нито 90-те хиляди по трибуните трябва да смущават националите. Напротив, само факта че цял свят ще е концентрирал вниманието си върху този мач е достатъчен за футболистите на Станимир Стоилов.

Достатъчен за всеки от тях да докаже още веднъж по нещо. Стилиян, че неслучайно е кахитан на Астън Вила и че всеки трансферен прозорец е спряган за някой от грандовете в Премиършип. Мартин и Божинов, че богаташите от Сити разбират повече от петрол, отколкото от футбол и че в Болтън и Парма са уцелили десетката с тяхното привличане. Ники Михайлов, че е трябвало да получи шанс за изява от Ливърпул, но сега е вече късно за „червените” от Анфийлд. Попето да докаже на Блекбърн, какъв футболист са изтървали. Манолев, че Астън Вила не са се объркали в преценката си и догодина ще бъдат по-настоятелни за привличането му. Няма да ни стигне времето и мястото ако изброим всички 21 в отбора...

Всеки има да оказва по-нещо. Националите ни като отбор имат да доказват много. Какво по-хубаво от това да го направят на Уембли. Пред погледа на цяла Англия, може би Европа или света. Да, те ще гледат отборът на Капело. Но защо пък играчите на Стоилов да не се възползват и да отвлекат вниманието за себе си. Защото е крайно време да излязат от миманса. Като футболисти те не са там, но като отбор?

Това е. Довечера на Уембли. В „Домът на футбола”