Отборът на Левски изживя тежка вечер, след като загуби от малтийския Хамрун Спартанс на „Герена“ и отпадна от турнира Лига на конференциите. Тимът на Станимир Стоилов загуби след изпълнение на дузпи.

В редовното време резултатът беше 2:1 за гостите и така се стигна до продължения след успеха на „сините“ в Малта с 1:0. Второто попадение за Хамрун падна секунди след изравнителното такова за столичани в добавеното време, а „сините“ са били сериозно ощетени от румънския съдия Ищван Ковач, който свири реванша.

Десислава Комарова
93 снимки

В конкретната ситуация, покрай еуфорията между изравнителния гол на Левски и второто попадение на Хамрун в добавеното време, много тънък момент остана скрит по време на телевизионното излъчване.

След гола на Цунами за 1:1 малтийците подновиха играта от центъра, но още преди това да се случи футболистът на гостите Додо навлиза поне 5 метра в половината на Левски. Точно към него е насочена дългата топка, която той връща и неговият съотборник Райън Камензули вкара за 1:2.

Левски Хамрун

По правилата на играта се изисква реферът да нареди ново изпълнение на центъра, ако двата отбора не са в собствените си половини преди топката да направи един пълен оборот, след като бъде докосната от футболиста, който изпълнява началния удар. Системата ВАР за този етап на турнира не е наличен, иначе вероятно правилата щяха да бъдат спазени.

Додо тръгва към вратата на „сините“ със сигнала на съдията, а не след като неговият съотборник докосва топката. Така е нарушено грубо Правило 8 и играчът извлича предимство от позицията си, давайки голов пас, което повлиява на крайния резултат.