Игор Пластун е ново попълнение за Лудогорец.

Исполинът зае мястото до Козмин Моци в центъра на отбраната на шампионите.

Пластун сподели преди двубоя реванш с Младост Подгорица: "Много съм доволен, че бях титуляр в първия мач, но съм още по-доволен, че победихме. Аз самият дебютирах в Европа. Това в никакъв случай няма да бъде последната ни победа."

Защитникът за първи път напуска Украйна, но е доволен от развитието си. "Искам да се боря за титли и купи. Тук има много конкуренция. Тук футболистите са от по-високо качество," заяви той.

"За Младост ще е по-сложно. Те ще имат своите привърженици, знаем как ще ги подкрепят. Но сме длъжни да стигнем до положителен резултат," допълни бранителят.

"Преди една година играх приятелски мач срещу Цървена звезда. Загубихме, но аз вкарах гол. Знам, че феновете им са невероятни," каза Пластун. Той е много близък приятел с футболиста на Звезда Грегор Блажич. "С него бяхме заедно в Карпати. Той ми е разказвал, че феновете не са просто 12, а направи 15 играч."

"Разбирам достатъчно добре какво ми се говори на български. Владо Стоянов ми помага, той говори руски, а футболните термини ги научих," разказа той.

Съпругата и едногодишният син на Пластун са с него в Разград и му помагат в адаптацията.

Игор Пластун призна, че вече е посетил и Варна, и е успял да направи един плаж в българските води.

"Тук съм, за да помогна на отбора, както той ми подаде ръка. Убеден съм, че ни очакват само добри резултати във всички турнири," завърши Игор Пластун.