Наставникът на ЦСКА, Саша Илич, даде пресконференция преди утрешното домакинство срещу Базел в първи дуел от плейофите на Лигата на конференциите. Той изчетка швейацрците и подчерта, че е необходимо неговият тим да бъде разумен и хладнокръвен през целите 90 минути. 

8 снимки

Gong.bg излъчи на живо брифинга на сръбския специалист:

 „Утре имаме мач срещу един много голям и сериозен съперник. Мачът ще е труден, но трябва да се справим като отбор, защото само така имаме шанс за победа“.

„Гледах, когато ЦСКА отстрани Базел, но беше преди 3 години. Базел е в криза на резултатите, но не и на играта. При тях проблема е с вкарването. Срещу Лугано и Брьондби имаха по над 30 удара към противниковите врати“.

„Не отлагаме мачове, за да имаме по 2 седмици почивка. Отлагаме ми, когато се сгъсти цикъла. За реванша ще имаме нужда от повече почивка, за да се фокусираме върху тренировките“.

„Бамба беше с температура, затова не пътува за Ирландия. Сега обаче ще е в групата, защото тренира от няколко дена. Все още не съм решил напълно за състава“.

„Дано влезем в Лигата на конференциите. Ако имаме през три дена мачове, ще трябва да продължим и с ротациите“.  

 „Хубаво е да разполагам с играчи, които вече са отстранявали съперника. Срещу Базел обаче дори и да играем всеки месец ще е различен мача, камо ли през 3 години. Ще имаме нужда от много спортно щастие и трябва да играем като един отбор. Само така ще имаме шанс да отстраним противника“.

„Желанията са едно, реалностите – друго. Искаме да сме агресивни и да вкарваме голове, но ще трябва да сме и достатъчно разумни“.

„Не сме се изправяли един срещу друг с Александър Фрай. Пожелавам му успехи в попрището, знам, че започва и той сега своето пътешествие. Трябва да бъдем много търпеливи и умни срещу Базел. Утре е само първият мач, докато другата седмица се решава всичко“.

„Базел е страхотен отбор. Имат 3-4-ма футболисти, на които трябва да обърнем специално внимание. Няма да казвам имена, но знам, че трябва да сме бдителни. Те са силни като колектив“.

„Не съм разговарял с никого от феновете, но ми е неприятно, че има бойкот. Привържениците за нас са много важни. Тяхната подкрепа е безценна, защото тя ни дава 10-20% отгоре на терена. Лично аз искрено се надявам, че ще ги върнем обратно. Както чрез комуникация, така и чрез силни игри“.

„Все още не знам за колко е наказан Де Нойер. Работим за намалено наказание. Не оправдавам постъпката му, тъй като тя рефлектира върху целия отбор, но няма какво да направим по въпроса“.  

„Амос е от 3-4 години в отбора и е нормално да е сред лидерите. Очаквам това и от Юрген, Мено Кох и Жеферсон. От тях се очаква отговорността, не от играчи на 19-20 години. Важи и за Йомов, който е български национал“.

„Трансферната политика постоянно се развива. Ако влезем в груповата фаза, то ще имаме още 6 мача. Може да има изходящи и входящи трансфери. Надявам се да има и идващи играчи, ако се случи“.

„В големите отбори няма приоритети – всичко е важно. Сега е най-важен мачът за Лигата на конференциите. Играл съм в големи отбори и знам какво е нужно. Дори и при лоша игра, се надявам на добър резултат“, завърши сръбският специалист.