Голяма част от съперниците на ЦСКА за Лигата на конференциите вече са ясни. “Червените” ще започнат от втория предварителен кръг в третия по сила европейски клубен турнир, където ще са в урната на поставените. Това обаче не гарантира лесен съперник. 

При лошо стечение на обстоятелствата ЦСКА може да се изправи пред сериозно препятствие още на старта, срещайки турски, датски, чешки или гръцки клуб. Сред потенциалните съперници са Панатинайкос (Гърция) или Арис (Гърция).

Добрата новина за българския тим е, че мястото сред поставените е почти сигурно и за третия квалификационен кръг. За да се случи това, ще трябва да се изчака развитието на десетина първенства. Ако в тях квота за Европа вземе поне един отбор с по-малък коефициент от този на “червените”, то българският тим ще е в урната на поставените, избягвайки отбори като Базел, Славия (Прага), Йънг Бойс, ПАОК, Макаби (Тел Авив), Антверп, Зоря (Луганск), Андерлехт, португалски, нидерландски клубове и по-силните австрийски клубове.

Ето и съперниците на ЦСКА за втория квалификационен кръг на ЛК:

Сигурни за втория кръг:

АИК Стокхолм, четвъртия в Израел, носителя на Купата/четвъртия в Швеция, Юргорден (Швеция), Габала (Азербайджан), носителя на Купата на Румъния, Зира (Азербайджан), Кишварда (Унгария), Академия Пушкаш (Унгария), Раков (Полша), Кизилжар (Азербайджан), носителя на Купата на Беларус/третия в Беларус, Сейнт Патрик (Ирландия), Нораванк (Армения), носителя на Купата на Северна Македония;

Ако преодолеят първия предварителен кръг, в който са поставени:

Дрита (Косово), Б36 (Фарьорски острови), Петрокуб (Молдова), Лиепая (Латвия), Европа (Гибралтар), втория в Армения, Брейдаблик (Исландия), Торшавн (Фарьорски острови), Гзира (Малта), Милсами (Молдова), Кауно Жалгирис (Литва), Бала Таун (Уелс);

Непоставени могат да бъдат: турски, датски, чешки, гръцки клубове. Има вероятност гръцкият гранд Панатинайкос също да е сред непоставените.