Година след историческата си промоция в елита на малтийския футбол, Сайрийнс ще играе в „най-историческия” си мач в историята. Далеч от дома малтийците гостува на българския гранд ЦСКА в турнира Лига Европа, пише Times Malta.

Сайрийнс

източник: timesofmalta.com

На пресконференция преди дуела им от европейските турнири, президентът Марк Борг Хедли звучеше ентусиазиран преди знаковия двубой за неговия отбор. В компанията на треньора Стив Д’Амато, капитанът Райън Греч и вратарят Дейвид Касар, Борг Хадли призна, че това е мечта за отбора му да играе в европейските турнири.

„Да бъдем честни, нашата цел през миналия сезон беше като всеки новак в лигата – да остане в елита на малтийския футбол”, каза Борг Хедли.

„Планирахме си сезона. Работихме много и бяхме отдадени. Това спомогна в крайна сметка да стигнем до исторически мач за нас в първия кръг за Лига Европа” призна президентът на Сайрийнс.

Президентът на клуба Марк Борг Хедли призна, че най-големият проблем пред отбора е свързан с рестрикциите около мерките заради коронавируса. Малтийският тим няма проблем с пристигането в София, но на връщане цялата делегация на клуба и играчите трябва да си направят тест за коронавирус, преди да се качат на самолета за родината.

"Обстоятелствата доста усложняват пътуването ни. Но въпреки това, правим всичко възможно нещата да минат безпроблемно, за да може момчетата да дадат всичко от себе си на терена. Искам да благодаря на Малтийската футболна федерация, която ни съдейства и без тях нямаше да се справим", заяви Борг Хедли. Малтийците пристигат утре в София, а от 20.00 часа ще направят официалната си тренировка на стадион Българска армия.