Лудогорец гостува на Петрокуб (Молдова) в мач-реванш от плейофа за влизане в основната фаза на турнира Лига Европа. Двубоят е с начален час 20:00 наше време и може да го наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA SPORT, а Gong.bg ще ви направи съпричастни към сблъсъка, като го проследи минута по минута.

Първата среща на българска земя завърши с убедителен успех на родния шампион с 4:0. Головете преди седмица в Разград реализираха Квадво Дуа, Руан Секо и Диниш Алмейда (2). „Зелените“ са в добра форма след идването на Захари Сираков, който замени временно уволнения след унизителната загуба от Карабах с 2:7 у дома след продължения в реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Разградчани надвиха Левски и Берое трудно с по 1:0, а между двете победи за първенство отнесоха и непретенциозния тим на Петрокуб.

Лудогорец няма да може да разчита на контузения си капитан Антон Недялков. Бранителят ще бъде извън терените за около месец, след като получи травма при успеха над Берое под Аязмото. Липсата му в Молдова обаче едва ли ще бъде от съществено значение след категоричния успех в първия двубой между двата тима.

Българският шампион е на прага на основната фаза на Лига Европа, а резултатът от срещата в Разград предполага и ротации от Сираков за реванша на молдовска земя. Лудогорец бързо-бързо ще трябва да насочи вниманието си към Първа лига, тъй като в неделя, 1 септември, посреща вицешампионите от изминалия сезон Черно море в търсене на пети последователен успех.