Лудогорец отново вдигна клубния коефициент на България с блестящата си победа над Динамо Загреб. Освен всичко друго, шампионът ни има реален шанс да повиши още ранкинга на страната ни до края на настоящата еврокампания. Още точки от Динамо, нови от Черноморец, а защо не и пак от ПСВ, са напълно по силите на „орлите“ и ако това се случи, клубният коефициент на България ще се вдигне значително.

Какво беше положението досега? Страната ни два поредни сезона заемаше скромното 28-мо място в ранглистата на УЕФА. Само с актива ни досега, България вече е 27-ма с коефициент 13.125. Пред нас е Сърбия с 14.125, но без участник в евротурнирите. Следва Норвегия с 14.275 и с един участник-Тромсьо, който се представя слабо. Напълно реално е до края на сезона, ако Лудогорец продължава така,да изпреварим тези две страни и да станем 25-ти.

Ако пък догодина още някой отбор понатрупа точки в Европа,вече ще можем да мечтаем да се върнем на 21-то място, което означава, че всички български отбори ще пропускат неприятния първи предварителен кръг. А тимовете, които трупат точки, като Лудогорец, ще имат привилегията да започват като поставени поне в първите жребии.