Футболът не е само мъжки спорт, дамите отдавна са го разбрали. Затова и на големите мачове мъжкото съсловие може обилно да потопи погледи в изкушаваща нежна плът. Мъжете ходят на стадиона, за да изхабят адреналин – да крещят, да псуват, да разредят емоционалното напрежение.

Дамите обаче тънко са усетили, че именно там могат да бъдат забелязани – на стадиона, край ухаещите на пот футболисти и до бесните ултраси с панталони. Няма лошо. Всеки си има номер в живота, както се казва.

Имаш бомби, вадиш ги на показ. Но не някъде другаде, а на стадиона. На световното никой не беше толкова вдъхновен от идеята да гледа голите телеса на мегазвездата във футбола Марадона, който бе обещал да тича без дрехи из улиците на Буенос Айрес при евентуална титла на Аржентина. Друга беше тръпката – да скиваме голата парагвайка Лариса Рикелме. Момичето никой не го познаваше преди Мондиала. Сега и то стана световна звезда. Видяхме и прелестите в пълния блясък и чак сега мирясахме.

А то повод винаги ще се намери, стига да е свързан с футбола. Ако Парагвай не стане световен шампион, значи когато стане Испания. Но и да не беше станала Испания, пак нещо щеше да измисли нашата приятелка Ларисчето.

Та така и у нас. Идва голям мач, Левски – АИК, и разбрахме, че ще плакнем очи в голите снимки на родната фолкпевица Ивена. Ето така, имаме вече двойна мотивация „сините“ да изхвърлят шведите.

Защото футболът е една от най-големите сцени в съвременния свят и всеки я използва по свой начин. Ясно е, че няма да видим подобни плътски красоти на някой оперен или театрален спектакъл, нали? При цялото ми уважение към тези две класически изкуства...