Все си мислехме, че по-голяма каша с участието на ЦСКА в евротурнирите не може да се забърка, защото до самия жребий не знаехме - ще участват ли червените в него или не. Оказа се, че може, защото вече ден след церемонията, още няма яснота, какво е това странно нещо N3(BUL), което се мъдри в официалните информации на УЕФА.

Можеше ли да се избегне тази конфузна ситуация с оглед батака в ЦСКА и разпоредбите на европейската централа? Разбира се, че да.

Първо, към момента „червеното“ дружество официално не е фалирало и има абсолютно редовен лиценз за Европа. Толкова ли беше трудно “старият“ ЦСКА да пътува до Астана, дори в този си вид. Може би, с оглед на хаоса в клуба, казахстанската столица щеше да бъде последната дестинация в турнирите за армейците, но на подобни отпадания вече сме претръпнали. Поне нямаше да ошашавяме УЕФА с откази, минути преди жребия.

Второ, предвид неясната ситуация, БФС можеше по-рано да поиска от ЦСКА да излезе с категорично решение, ще играе ли в Европа или не. Тогава при отрицателен отговор, лицензионната комисия би могла експресно да отнеме лиценза на „червените“ и те да бъдат заместени овреме от друг наш отбор.

Разбира се, запознатите с нормативната уредба биха могли да намерят и други вратички за излизане от ситуацията. Сега вече изглежда прекалено късно. И най-вероятно това нелепо N3 (BUL) да се превърне в 0:3 и 0:3 (BUL).