Незабравими спортни моменти ще предложи богатата програма на каналите DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 през февруари. Съдържанието ще бъде излъчвано и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA с абонамент или като отделни събития.

Висшата лига отново властва по DIEMA SPORT 2, където подсиленият през зимния трансферен прозорец Тотнъм Хотспър приема все още актуалния носител на всички домашни трофеи Манчестър Сити на 2 февруари от 18:30 часа. Челси удържа позицията си в топ 4 въпреки твърде неубедителните си изяви на „Стамфорд Бридж”, където на 17 февруари от 22:00 ч. ще дойде традиционно удобен съперник на това съоръжение – Манчестър Юнайтед. „Сините” имат комфорта да посрещнат вкъщи и „шпорите”, които са другият именит преследвач за място в Шампионската лига, на 22 февруари от 14:30 часа.

Българският шампионат прави силно завръщане с вечно дерби и битка за Пловдив, за да развълнува отново най-отдадените свои запалянковци . На 15 февруари от 14:45 часа по DIEMA SPORT Левски и ЦСКА ще разчистват сметки на стадион „Васил Левски”, а ден по-късно от 14:30 на комплекс „Ботев 1912” същото ще сторят „канарчета” и „смърфове”. За футболистите на Петър Хубчев предстои много труден спор с Черно море във Варна на 22 февруари от 14:15. Веднага след това големият съперник има тежка задача срещу Ботев Пловдив в 16:30 ч.

Предстои третият кръг от турнира за Купата на Германия, където най-големите фаворити все още са в действие. Байерн започна шеметно след зимната пауза в Бундеслигата с 4:0 над Херта, след което разби с 5:0 целещия се нависоко Шалке 04. През октомври „баварците” бяха изненадани неприятно в Мюнхен от Хофенхайм, а на 5 февруари от 21:45 по DIEMA SPORT 2 мога да си отмъстят, елиминирайки крайхгауците.

Много качествени двубои от НБА също обогатяват програмата на DIEMA XTRA през февруари. Сред най-оспорваните от тях са:

Лос Анджелис Лейкърс – Портланд Трейл Блейзърс на 1 февруари от 05:30 часа по DIEMA SPORT

Индиана Пейсърс – Торонто Раптърс на 8 февруари от 03:00 часа по DIEMA SPORT 2 

Оклахома Сити Тъндър – Бостън Селтикс на 9 февруари от 22:30 часа по DIEMA SPORT

Лос Анджелис Лейкърс – Бостън Селтикс на 23 февруари от 22:30 часа по DIEMA SPORT

Торонто Раптърс – Индиана Пейсърс на 24 февруари от 01:00 часа по DIEMA SPORT

Всичко това ще остане в сянката на дългоочаквания Уикенд на звездите, който този път ще премине в малко по-различен тон. Националната баскетболна асоциация загуби една от своите най-велики и харизматични фигури. В памет на Коби Брайънт съставите, предвождани още веднъж от приятелите му Леброн Джеймс и Янис Антетомкумпо, обещават да извадят най-красивото от играта на показ. На 15 февруари от 04:00 часа е мачът на изгряващите звезди в НБА, на 16 февруари от 03:00 часа ще бъде състезанието за умения, а на 17 февруари от 03:00 часа е време за шоу по DIEMA SPORT 2!

Не пропускайте да проследите най-атрактивните спортни събития с DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.