Славия приема Арда в първия двубой от петъчната програма на седмия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата стартира в 17:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо

„Белите“ на Златомир Загорчич играят на приливи и отливи от началото на сезона. Доказателство за това е победата над ЦСКА на Националния стадион с 1:0 и последвалата загуба от ЦСКА 1948 в Бистрица с 0:2. В последните дни се появи информация за мача с Арда треньорът Загорчич, който няма проблеми с контузени и наказани играчи, ще заложи на Цветелин Чунчунков в нападение за сметка на Владимир Николов.

Междувременно най-старият столичен тим може да се похвали с трима национали: Светослав Вуцов, Ертан Томбак и Иван Минчев, извикани от Илиан Илиев за мачовете с Беларус и Северна Ирландия в Лига на нациите.

Арда, от своя страна, има три успеха и три поражения на сметката си. Воденият от Александър Тунчев състав е стопроцентов у дома, но няма спечелена точка извън Кърджали. Пораженията дойдоха в гостуванията на Лудогорец в Разград и Спартак Варна на „Коритото“, а успехите дойдоха над Крумовград, Хебър Пазарджик и ЦСКА преди няколко дни.

Треньорът Тунчев също ще може да разчита на оптимален състав за непредвидимия сблъсък.

Главен съдия на двубоя ще бъде Димитър Димитров.

подкрепя българския спорт