БФС предупреди Левски и Ботев Враца, че може да им наложи служебни загуби, ако не уредят дълговете си към Славия заради нанесени щети по стадиона на "белите". 

Ето какво гласи решението на ДК към БФС:

„По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Левски“ гр. София на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Левски“ да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/.

По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Ботев“ гр. Враца на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Ботев“ да уреди финансовите си взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/“.

Това гласи правилникът на Българския футболен съюз: 

Чл. 38

(9) Когато дължимите суми не са платени в срок, се прилага следната процедура:

а) заинтересованият ФК внася жалба до ДК с необходимия доказателствен материал;

б) ДК разглежда жалбата и може да даде срок за изплащане на дължимата сума, но не по дълъг от 7 (седем) дни от датата на уведомлението;

в) ако в срока по б. „б” дължимите суми не са изплатени, ДК налага наказание на ФК-длъжник присъждане на служебна загуба за всяка среща за периода до пълното изплащане на сумите.