Локомотив София и Локомотив Пловдив ще възобновят железничарското дерби за пръв път от над 6 години. Тази вечер от 20:15 часа завърналият се в елита тим от “Надежда” посреща “смърфовете” на стадиона на Царско село на Околовръстното. Срещата ще бъде предавана пряко  в ефира на DIEMA SPORT, а ние, от Gong.bg, ще проследим всичко най-интересно на живо. 

Локомотив (Сф) няма да има възможност да домакинства на собствената си арена, тъй като стадионът в “Надежда” не получи лиценз за efbet Лига.  Двата тима са изиграли 103 мача помежду си в елита на България, като балансът е в полза на столичани - 43 срещу 33 победи и 27 равенства. 

Пред треньора на столичани Иван Колев няма кадрови проблеми и той ще може да разчита на най-доброто, с което разполага. 

В същото време колегата му Александър Тунчев най-вероятно ще може да разчита на най-новото попълнение Венсан Марсел. До последно той ще умува дали да заложи на французина от първата минута или да пусне като титуляр Конър Руан. Очакванията са Тунчев да даде шанс на новия германски вратар Редер.

В Локомотив (Пд) изиграха през седмицата тежък реванш с чешкия Словачко в Лига на конференциите, а им предстои и сблъсък с датския Копенхаген. Това ще принуди Тунчев да направи някои рокади, за да запази свежи основните си футболисти. Локомотив (Сф) стартира сезона със загуба с 0:1 от Берое в Стара Загора, докато пловдивчани загубиха от шампиона Лудогорец с 1:3. 

Вероятни състави: 

Локомотив Сф: Любенов, Петков, Крачунов, Кацикас, Орачев, Семерджиев, Рапосо, Милошев, Кацаров, Лолала, Бухмиди. 

Локомотив Пд: Редер, Биков, Крачун, Гомис, Марсел, Петрович, Витанов, Карагарен, Салинас, Илиев, Минчев.