Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, в прав текст заяви, че е недоволен от малкото игрово време на юношите на клуба. И най-вече това си личи при Мартин Георгиев. Талантът, който през миналата година игра в Ла Масия, се върна в „Овча купел“ през лятото на 2023 г. и записа общо 8 мача при предишните двама треньори – Хосе Мари Бакеро и Иван Колев, записвайки 675 минути. При Загорчич обаче дефанзивният футболист има само 495 минути, записани в 7 срещи. По-притеснителното е друго – че той не е записал и минута в официален двубой от началото на годината, а срещу Ботев Пд дори не беше в групата за двубоя.
 
Само ще споменем, че Мартин Георгиев е напълно здрав и не е контузен. Така, че решението на Златомир Загорчич да предпочита Велко Йеленкович пред него, е само и единствено треньорско. А сред феновете веднага тръгват разни слухове, тъй като Заги и бащата на Велко – Небойша Йеленкович, играха дълги години заедно в Литекс.
 
Колкото до другите юноши на Славия, то Мартин Сораков играе повече при Загорчич – 3 мача, докато при Бакеро и Иван Колев има 2. Но пък през юли и август той беше под наем в Крумовград, като се върна в родния си клуб през септември и дори вкара на Лудогорец. Кристиян Стоянов, наречен от Венци Стефанов „новия Балъков“, има 10 мача и при предишните треньори, и при Заги. Тоест при него няма такава тенденция. И Чунг Гуен До играе повече сега, защото през есента си рита основно за дублиращия отбор. Някакъв вид тенденция се забелязва и при Роберто Райчев. Синът на Илия Илиев има 7 мача при предишните двама треньори, и само 5 при Загорчич.
 
Важно е да се отбележи, че от началото на сезона сърбинът е водил Славия в 10 мача, докато Хосе Мари Бакеро правеше това в 8 срещи, а Иван Колев – в едва пет./"Мач Телеграф"