Наставникът на Гьозтепе – Станимир Стоилов, отново коментира последния си престой в Левски. Специалистът даде обширно интервю пред „Мач Телеграф”, в което говори за „сините”.

„Аз заварих Левски, който трябваше да се промени на нова година. Това беше ясно. Отбор, който в първите шест кръга беше загубил четири мача. И то два домакински. Взехме доста добри играчи. Ноа, Хосе, Цунами, Кръстев, Улетън, Ван дер Каап. Това бяха шестима играчи, които дадоха друг облик на отбора. Отборът стана конкурентноспособен на най-силните. С тези футболисти играх четири мача с ЦСКА, в които не допуснахме гол, а те нямаха удар към нашата врата, независимо дали пазеха Николай Михайлов или Пламен Андреев. Нямаше разлика в представянето ни. Това показва, че бяхме приключили с тази негативна серия, с този синдром. Преди това Левски не можеше да се противопостави на нашия вечен съперник. Започнахме да доминираме, а ЦСКА да развива синдром на страх от нас. Скоро не съм гледал мачове. Аз не обичам да коментирам без да съм гледал”, каза той.

„Направихме отбор, който наистина беше готов през следващата година. Мина се и през грешките, през които трябваше да мине. Мина през славата, през победите, през загубите. Показа се и в Европа, но Господ ни спря в турнирите. Да елиминираш ПАОК е нещо, което скоро сигурно няма да се случи. Явно е, че този Левски беше готов да стане шампион. Аз неслучайно на последната пресконференция казах съвсем просто и ясно: "Нека да ни поставят конкретни задачи". Например да ми бяха казали, че искат следващата година Левски да е шампион, аз щях да приема и ако сега съм толкова изостанал, колкото е Левски в момента, нямаше да се търси друг виновник. Аз щях да съм виновник и да съм си тръгнал. Аз виждах, че този отбор може да стане шампион”, допълни Стоилов.

„Заварихме фалирал клуб - и финансово, и морално, и спортно-технически. Без отбор и без играчи. Футболисти, които струваха нула лева и нула стотинки. И се стигна до там, че изчистихме задължения от над четири милиона и половина за една година и паралелно с това изградихме силен отбор, а даже взехме и трофей, а играехме според мен и най-добрия футбол в България. Или хайде да сме по-скромни - един от най-добрите. И най-приятните мачове бяха с Лудогорец. Имаше футболна битка. Не казвам, че винаги побеждавахме, но имаше футболна битка, която радваше хората”, каза още Мъри Стоилов.