Членът на Надзорния съвет на Левски - Петър Ганев, коментира пред NOVA темата с преминаването на отбора в аматьорския футбол и евентуален фалит на клуба.

По-рано днес медиите написаха, че „сините“ може да се откажат от лиценза си за елита и директно да отидат в Югозападната Трета Лига. Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, обаче опроверга информацията. Сега това стори и Ганев.

44 снимки

„Безсмислен разговор как да отиваме във „В“ група и то какво да правим там. Аз дори не разбирам каква е идеята зад едно подобно решение. Това не стои на масата. Левски няма намерение да фалира нарочно или ненарочно. Самият факт, че дължиш заплати не те води автоматично до фалит. Той още се чисти. Много падна списъкът, преди беше много дълъг, с много големи суми. Намаля драстично. Малко са перата на останали такива плащания. Задълженията за миналата година общо взето са изчистени. Разбира се, има текущи проблеми. Няколко месеца не са плащани заплати. Вече говорим за 2021 година“, заяви Ганев пред NOVA.

Той каза и колко близо е Левски до нов спонсор:

„Няма нищо сигурно. Нито нещо на масата, което трябва да се обсъжда от Управителния или от Надзорния съвет. За съжаление сме в тази ситуация от много време“.

Изпълнителният директор Павел Колев е в оставка, но все още изпълнява своите задължения. Ганев коментира и дали Левски може скоро да намери негов заместник:

„Няма към момента кандидатура, която да е била гласувана или нещо подобно“, каза още членът на Надзорния съвет на „сините“.

Левски днес се раздели по взаимно съгласие с дошлия през зимата Ребин Сулака. Към този момент всички други играчи тренират и нямат намерение да напускат клуба.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.