През изминалата седмица в румънското село Стар Бешенов, област Банат, беше основан фенклуб на Локомотив Пд. Това съобщиха „черно-белите“ на официалния си сайт. „Смърфовете“ посетили и мач на местния футболен клуб Победа, който е създаден през 1927 година.
 
Ето какво написаха от Локомотив Пловдив:
 
„Изминалата седмица беляза основаването на поредния клуб на привържениците на Локомотив зад граница. Този път – в съседна Румъния.
 
Мястото – с. Стар Бешенов, в областта Банат, населявано от наследници на истински българи, напуснали пределите на днешна България преди столетия, след Чипровското въстание, но съхранили българския дух. Хора, които обичат футбола. И как по-добре да бъде описана спойката на български дух и любов към футбола, освен с цветовете на Локомотив Пловдив!
 
Бяхме приветствани от Георги Наков, банатски българин, бивш кмет на Стар Бешенов и настоящ депутат в румънския парламент. Посетихме и мач на местния футболен клуб „Победа“, основан през 1927 година.
 
С вълнение и блясък в очите нашите нови приятели приеха подаръците от Пловдив – специална фланелка с послание, подписана от Христо Бонев, тениска на Локомотив и топка с подписите на футболистите, знаме за местния фенклуб, и не на последно място, екземпляр от книгата „Оттук започва любовта” за българската библиотека в Бешенов.
 
Локомотив Пловдив – отвъд всякакви граници!“.