Сдружението “Левски на левскарите” поиска официално Наско Сираков да им прехвърли мажоритарния пакет акции на клуба. Според запалянковците Сираков, който е мажоритарен собственик, е във финансови зависимости, което пречи на развитието на “сините”. От “Левски на левскарите” твърдят, че имат фирми и богати хора, които ще инвестират сериозни суми, ако Сираков се оттегли.

"На 2 декември се проведе среща между членовете на "Левски на левскарите". На тази среща направихме анкета в писмен вид и беше препотвърдена нашата цел - да върнем Отбора на народа на народа - в ръцете на левскарите. Ще се борим за тази цел до нейното постигане. В близко бъдеще сдружение "Левски на левскарите" ще придобие пакета от акции на Тръст "Синя България". По този начин "Левски на левскарите" ще стане миноритарен собственик на Левски", започна председателят на сдружението Димитър Костадинов. 

"Как ще издържаме клуба, когато постигнем тази свята цел, за която се борим? Ние сме в постоянна комуникация, водим разговори и преговаряме с богати хора и компании, които са готови да инвестират в клуба срещу придобиване на миноритарни акции или като рекламодатели. Има една пречка, която спира това. Клубът се притежава от едно лице, което има тежки финансови зависимости с една компания, която е на хода и и на изхода на управлението на клуба. Ясно е, че няма как да ви отговоря кои са тези хора и компании, които искат да инвестират. Не сме собственици и няма как да назоваваме имена", продължи той. 

"Към днешна дата Станимир Стоилов е член на Управителния съвет на сдружението. Вярвам, че ще дойде денят, в който Станимир Стоилов ще заеме мястото си в Левски. Ако нашата свята цел бъде постигната, то той ще бъде част от Левски, а не както се случи за втори път да бъде изгонен от клуба. Не вярвах, че това може да се случи". 

"Нещата са пределно ясно чисто технически. След първата си пресконференция казахме, че който лъже в Левски, е редно да напусне. Стана така, че тези, които казаха истината напуснаха, а този, който лъже остана. Мажоритарният собственик от ден първи е във финансова несъстоятелност. Единственото достойно нещо е да депозира акциите в клуба. От това следва, че вторият по големи акционер може и ще свика Общо събрание на акционерите. Там на демократично събрание ще бъде избран нов Надзорен съвет, който ще избере Управителен съвет", каза Костадинов. 

"Всички наши решения, които изпълняваме, са взети заедно с участието и на г-н Стоилов. Той е в дистанция, но ние комуникираме. Той изпълнява задълженията си като член на УС. Ние си работим по нашия план и след срещата на 2 декември беше редно да излезем и да обявим какви решения са взети. За мен беше важно изконната ни цел да бъде препотвърдена. Ние деликатно и уклончливо говорихме, че Левски трябва да се върне там, където създателите му са ни завещали. Оказа се, че 100% от присъстващите на срещата гласуваха "За". В момента тече и онлайн анкета. Стотици хора отговарят с "Да", а един отговори с "Не". Има и хора с различно мнение, но не искат да го изразяват с имена и подпис. Много е лесно в социалните мрежи да се пише с фалшиви имена. Това, че ръководството реши да говори след месеци мълчание и писане във виртуалното пространство, си е тяхна работа. Какво очаквам от пресконференцията? Нова орбита. Каквото и да значи това". 

"Мажоритарният собственик носи вина да има разделение сред феновете. Направи така и Станимир Стоилов да си тръгне. Той каза, че не му харесва управлението на клуба. Той е човек с име, достойнство и чест и реши, че няма да участва в поредното загробване на клуба. Той е единственият, който можа да обедини феновете. Това разделение тлееше и преди това", добави той. 

"Фундаменталната грешка е една. Тя е, че управляващите клуба, в лицето на крайния собственик на спонсора, реши, че няма да даде пълната оперативна власт на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. От какво произлиза тази грешка? Левски продължава да се управлява тоталитарно. Левски трябва да се управялва по демократичен принцип и това се случва от десетилетия. За това не е виновен настоящият мажоритарен собственик. Не сме седнали да съдим един човек, който ни е донесъл толкова радост като футболист. Като управленец не се доближава до качествата си на футболист". 

"Ние обявихме "Сезон на протеста", но се опитваме да предотвратяваме ескалация на напрежението. Ще продължим да го правим. В крайна сметка ще се стигне до протест, в който ще опитаме да направим да не се стига до крайни действия. На този етап нещата не ескалират. Изглеждаме като европейска публика. Няма да призовавам за протести и безредици. Ако това продължава, протестът ще ескалира в по-категорична посока. Трудно ми е да давам срокове. Напрежението расте, резултатите на отбора ги виждате. Връщане назад няма. Да се надяваме, че няма да се стига до неприятни неща", продължи Костадинов. 

"Клубът прекрати комуникацията с нас и левскарите като цяло. Ние си говорим чрез медиите и чрез анонимни профили във Фейсбук. Там се спуска информация от кухнята. Тази форма избраха от клуба и работят усилено в тази посока. Според мен голяма част от успехите, които те обявяват, отново са благодарение на работата на хората, които бяха отстранени. Договорът с "Адидас" беше подписан от Ивайло Ивков стана благодарение на Станимир Стоилов. Бройките, които се цитират са 17 000 продадени фланелки. Това носи сериозни финансови постъпления. Тези, които можеха и знаеха, показаха, че са най-добрите за Левски. Тези, които ги отстраниха, се ползват от облагите им. Отборът трябваше да преследва титла и медали, но не го направи по ясни за нас причини. Приходите ги обявяват като свой успех, но не само нямат участие в тях, а дори бяха против. Финансовото състояние няма изгледи да се подобрява. Това, което се наследили, бързо се похабява. Очаквам на 14-и да се изстрелваме към нови орбити". 

"Ако г-н мажоритарния акционер Наско Сираков, остави акциите в клуба, това не означава, че не може да бъде избран. Ако се кандидатира и покаже екип и план за излизане от кризата, може да бъде избран. Ние сме се събрали, за да може левскарите да избират, хората, които да управляват клуба им. Ние продължаваме да стоим зад Ивайло Ивков и Станимир Стоилов като такъв екип. Ако Наско Сираков се кандидатира и спечели гласовете на левскарите, може да управлява. Ако не както сега ни сиктердоса, а план за финансирането, освен приходите от привърженици, няма", продължи Костадинов.