Новакът Етър Велико Търново посреща шампиона Лудогорец в последния двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Ивайло“ стартира в 18:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка.

„Болярите“ имат само две победи от началото на сезона и заемат последната позиция с едва осем точки, но с успех над Лудогорец може да се измъкнат от дъното в подреждането. За последно великотърновци спечелиха точки на 25 октомври, когато се наложиха над Ботев Враца с 2:1.

Старши треньорът на „виолетовите“ – Светослав Петров, ще трябва да се оправя с редица кадрови проблеми в състава, като цели осем футболисти ще бъдат аут за днешната среща. Това са Георги Ангелов, Шано Буколда, Николай Янков, Пламен Димов, Кольо Станев и Мартин Моран, които са контузени, а Илкер Будинов и Владислав Найденов нямат право да играят, тъй като са отдадени под наем именно от Лудогорец. Добрата новина е, че Янко Ангелов и Димо Бакалов се завръщат.

„Орлите“ обаче вдигнаха нивото си след завръщането на треньора Георги Дерменджиев, а през седмицата постигнаха престижна победа над турския гранд Фенербахче в Лига на конференциите. В родния шампионат Лудогорец преследва 11-ти мач без загуба, като е в серия от три поредни победи. Към момента „зелените“ са четвърти с 33 пункта, на три от първото място, но и с два мача по-малко.

В лазарета остават Марсел Хайстер, Диниш Алмейда, Дени Групер и Иван Йорданов. Дерменджиев се очаква да даде почивка на някои от основните си футболисти, които стартираха от първата минута срещу Фенербахче. Иначе доскоро контузеният Ноа Сонко Сундберг също вече е възстановен и може да се появи в игра.

По-рано през сезона Лудогорец разгроми Етър с 5:0 у дома. Любопитното е, че в последните три срещи между двата тима „орлите“ са вкарали общо 16 гола на великотърновци, а са допуснали само един. Като цяло, разградчани нямат загуба от този съперник в елита на страната.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


18:00 часа | ЕТЪР ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, 17-и кръг

Главен съдия: Владимир Вълков, град Пловдив

Стадион: „Ивайло“ град Велико Търново


Вероятни състави на двата отбора:

ЕТЪР ВЕЛИКО ТЪРНОВО (4-2-3-1): Мартин Величков – Валери Христов, Луис Кордова, Мариян Иванов, Мартин Николов – Мартин Моран, Георги Александров – Ловре Кнежевич, Николай Янков, Крум Стоянов – Ивайло Димитров

Старши треньор: Светослав Петров

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Симон Слуга –Антон Недялков, Оливие Вердон, Франко Русо, Сон – Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш – Рик Джонатан, Руан Круз, Спас Делев – Квадво Дуа

Старши треньор: Георги Дерменджиев

подкрепя българския спорт