Ръководството на Ботев Пловдив е осъществило контакт с Любослав Пенев, за да проучи възможността той стане треньор на "жълто-черните" от Нова година. От клуба потвърдиха информацията пред вестник  "Меридиан мач", но на този етап никой от там не е в състояние да даде повече подробности. Ясно е обаче, че бившият нападател е фаворит за заместник на Ферарио Спасов.

Настоящият треньор и неговият щаб подписаха контракти, които изтичат през декември. Ръководството е доволно от това, че те успяха да стабилизират тима след кризата при Желко Петрович, но не се е отказало да заложи на голямо име, с което да преследва още по-високи цели в дългосрочен план.

При едно от последните си изявления пред медиите Спасов каза, че ако са доволни от работата му, може да остане на поста. Той обаче бе декларирал преди това, че не иска повече да се занимава с мъжки футбол и предпочита да се концентрира върху децата от академията на "канарчетата". Ангажирането му с представителния тим бе жест към ръководството, с който да помогне в тежък момент.

До известна степен препъникамъкът при разговорите с Любо Пенев са финансовите условия, като не става въпрос толкова за личните изисквания на Ел Голеадор, колкото за високия стандарт, който той носи със себе си. Той включва изисквания към условията на подготвителните лагери, цялостното обезпечаване на тренировъчния процес и селекцията.

Шансовете обаче да се постигне разбирателство не са никак малки и е реално да се очаква, че още преди Коледа може да се стигне до споразумение. Пенев е готов да се съобрази с цялостната ситуация в клуба, която налага използването на повече млади футболисти и ограничаване броя на чужденците.

Самият той в предишни свои отбори като Литекс и ЦСКА смело е давал път на юноши и им е помагал да се утвърдят в мъжкия футбол. Още повече, че обстановката на Коматево не му е непозната, тъй като води тима за кратко през 2014 г., преди да рухне КТБ и тогавашният собственик Цветан Василев да се оттегли.