Ръководството на Ботев Пловдив няма намерение да се разделя евтино с една от звездите си. Шефовете са заковали цена от 1 милион лева за бранителя Кристиан Димитров, който е сред най-конвертируемите в състава, пише plovdivnews.bg.

Интересът към 22-годишния защитник е голям, затова "жълто-черните" искат да материализират сериозен трансфер. Националът е твърд титуляр вече сезон и половина. Той беше желан и от ЦСКА, и от Левски, като в края на август дори бе смятан за сигурен за "Герена". В крайна сметка Димитров остана в Коматево, а наскоро отново се заговори, че е близо до преминаване при "сините".

Иначе неговото израстване е светкавично. Николай Киров започна да му гласува доверие през миналия шампионат, което продължи и при Желко Петрович и Ферарио Спасов. Общо Димитров има 61 участия и 5 гола за Ботев в елита, като 46 срещи и 4 попадения от тях са през последните две кампании.

Той записа 6 мача и 1 гол за националния тим. Беше използван в 5 срещи от Красимир Балъков, а при Георги Дерменджиев влезе като резерва в контролата с Парагвай. Очаква се занапред да получава все по-сериозни възможности за изява за "лъвовете".