Шефовете на Левски вземат мерки, за да се спре свободното падане преди оставащите 3 мача до край на сезона. А един от тях се очертава като най-важен за "сините". Става въпрос за този с Хебър в турнира за Sesame Купа на България.

Ако в първенството Левски може и да си позволи нова грешка, то в Пазарджик няма да има право на такава. Провал там ще означава край на всякакви амбиции за нещо повече от място в Европа.

Затова Николай Костов е бил посъветван да затегне малко редиците в съблекалнята и да се спре да прави приятелски жестове към футболистите, пише "Мач Телеграф".

Особено, когато не получава такива в замяна. На "Герена" не искат да се повтарят отново кошмарните последни минути на двубоя с Локомотив Сф, когато за нула време бе изпусната преднина от 2 гола.

И то срещу отбор, който бе победен на "Виваком Арена - Георги Аспарухов" с 6:0! "Сините" не са доволни, че в тези фатални минути и секунди, Костов постоянно е подвиквал на играчите да стоят компактно и да не поемат никакви рискове, за да не стане беля.

Футболистите обаче направиха точно обратното. И двете попадения на Локомотив Сф дойдоха след поредица от грешки, макар "сините" да имат сериозни претенции за дузпата, от която "железничарите" изравниха.

Очаква се със завръщането в игра на Уелтън, Левски да се сдобие и с лидер на терена, какъвто в предишните мачове липсваше. Това обаче не означава, че останалите трябва да ритат топката към него и да чакат той да измисли нещо, както се случва често в последните 2 години, когато нещата не вървят.

На "Герена" на този етап се твърди, че искат да продължат и с Костов през пролетта. Треньорът не е загубил доверието от страна на шефовете и те смятат, че Левски може да се подобри.

Костов обаче трябва и сам да си помогне, за да се спре с подвикванията от трибуните, че му е време да си ходи и да се отдаде на почивка.