Левски е близо до финализирането на два входящи трансфера, научи Gong.bg. На "Герена" са на финалната права в преговорите за привличане на десен бек и централен защитник. Новият треньор Станислав Генчев има остра нужда от подсилване на състава на тези постове. 

Отдясно на защитата той разполага само с Патрик-Габриел Галчев, а след продажбата на Хосе Кордоба в Норич и напускането на Хоакин Фернандес в сърцето на отбраната остана само с Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров и юношата Виктор Любенов. 

Левски ще се подсили с краен защитник от Португалия. Очаква се преговорите с него да бъдат финализирани съвсем скоро. Той ще бъде конкуренция на Галчев, който на практика остана без алтернатива след продажбата на Жереми Петрис през зимата. Бившият вече треньор Николай Костов не разчиташе особено на юношата Дейвид Михалев. Той получи повече игрово време само при гостуването на Лудогорец, загубено с 1:5. В някои мачове отдясно на отбраната действаше и Ван дер Каап. 

"Сините" чакат и стопер от Бразилия. По наша информация разговорите с него са в напреднала фаза и е много вероятно той да бъде официално представен до началото на лятната подготовка на отбора на 12 юни. Той ще трябва да замести досегашната звезда на отбора в защита Хосе Кордоба. 

Станислав Генчев иска Левски да бъде подсилен още с вратар, двама халфове и нападател. До момента отборът се подсили с левия бек Майкон. Той беше привлечен още преди Генчев официално да бъде назначен начело на столичния гранд.