Ръководството на Левски е на път да постигне сериозен успех, тъй като е близо до това да задържи своята звезда Уелтън в отбора. Мениджърите на играча са пристигнали за финални преговори с клубните шефове, на които да се разберат по условията на новия контракт. Наред с това, те ще запознаят ръководните фактори на столичани и какви запитвания има за футболиста.

start-photo.bg
80 снимки

Бразилският флангови футболист беше привлечен през зимата на 2022-а година по настояване на тогавашния треньор Станимир Стоилов и подписа контракт за 3 години, който изтича в края на 2025-а година. Въпреки че остава месец до началото на последната година от споразумението, Левски желае бързо да реши въпроса, избягвайки ситуациите с десния защитник Жереми Петрис и Андриан Краев. Двамата са със споразумения до лятото, като на няколко пъти отхвърлиха предложения за нови контракти.

Уелтън направи много силен старт на този сезон, като вкара вкара общо 4 гола и направи още толкова асистенции в 20 мача във всички турнири. Той обаче се контузи при победата с 1:0 над Черно море, но вече е напълно възстановен и се очаква да стартира срещу Локомотив Пловдив в събота на стадион „Георги Аспарухов“.