Хебър Пазараджик се изправя срещу Левски в последния двубой от 23-ия кръг на родната efbet Лига. Срещата на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик стартира в 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

Напук на информациите за финансови проблеми, тимът на Любослав Пенев се представя много солидно и през седмицата се класира на исторически първи полуфинал в турнира за Sesame Купа на България, докато в предишния кръг победи Локомотив Пловдив. Отборът продължава борбата си за оцеляване, като към момента Хебър е 13-и с 23 точки, но изостава само с три от десетия Славия.

Кадровите проблеми пред Пенев са свързани с Мартин Михайлов, Николай Николаев и Октай Хамдиев, които продължават да лекуват травми, докато Жоао Сеско е под въпрос. Продължава пък неяснотата около Атанас Кабов, който бе изваден от първия отбор и пропусна мачовете на „гробарите“ след подновяването на шамипоната.

Левски има да си връща на Хебър за болезнената загуба в осминафиналите на Купата в края на миналата година. „Сините“ се намират в добра форма след подновяването на шампионата и записаха победи над Пирин Благоевград (2:1) и Арда (4:0), като те вече са в серия от четири поредни успеха в първенството. Сега те ще се опитат да продължат добрата си форма срещу коравия тим на Хебър.

Столичани получават голям шанс отново да се приближат до тройката, като към момента заемат четвъртата позиция с 41 точки, със седем по-малко от третия ЦСКА. За днешната среща Вандерсон Цунами е наказан, но след санкция се завръща Хосе Кордоба, който има шанс да застане на левия бек на отбраната на „сините“, като другата опция е едно от новите попълнения Хоакин Фернандес, който все още чака своя дебют.

Иначе, миналата седмица столичани подписаха с нападателя Евертон Бала от Серия Б на Бразилия, но той няма да вземе участие днес, като най-вероятно ще бъде готов да играе в домакинството на Крумовград в края на седмицата.

„Беше много неприятно, когато загубихме за Купата. За Купата духахме супата, с извинение. Така се случи. Помня всички епизоди от този мач. Бяхме много разстроени след този мач. Взели сме своите поуки и се надявам да не го повтаряме“, коментира треньорът на Левски Николай Костов преди двубоя.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК - ЛЕВСКИ

efbet Лига, 23-и кръг

Главен съдия: Драгомир Драганов, град Варна

Стадион: „Георги Бенковски“, град Пазарджик


Вероятни състави на двата отбора:

ХЕБЪР ПАЗАРДЖИК (3-4-1-2): Петър Дебърлиев – Стефан Цонков, Георги Вълчев, Лазар Марин – Архан Исуф, Георги Каракашев, Йохан Н’Зи, Олексий Збун – Ангел Бастунов – Николас Пенев, Марк-Емилио Папазов

Старши треньор: Любослав Пенев

ЛЕВСКИ (4-4-2): Пламен Андреев – Хосе Кордоба, Кристиан Димитров, Келиан ван дер Каап, Патрик-Габриел Галчев – Марин Петков, Карлос Охене, Асен Митков, Фабио Лима – Джавад Ел Джемили, Рикардиньо

Старши треньор: Николай Костов