Феновете на Локомотив София излязоха с позиция относно напрежението на трибуните. Запалянковците заявиха, че няма да посещават домакинските мачове на отбора.

До края на сезона за "железничарите" остават два мача у дома - срещу Ботев Враца на 18-и май и срещу Пирин на 25-и май.

През сезона имаше сериозно напрежение на стадион "Локомотив", а част от привържениците на няколко пъти изявиха своето недоволство от ситуацията в клуба. Припомняме за случай от 21-и април, когато в мача между Локомотив София и Ботев Пловдив, феновете на "железничарите" напуснаха стадиона, а след това обвиниха охранителната фирма в агресивни действия към тях.

Ето и цялата позиция на феновете:

"Всички активни фенове, които досега подкрепяхме отбора безрезервно, прекратяваме посещенията на домакинските мачове на отбора поради многократните превишавания на правата от страна на охраната на стадиона, достигнали до физически посегателства дори върху непълнолетни и върху възрастни над 70-годишни фенове. Стадион „Локомотив“ не е нощен клуб и ние не можем да търпим поведението на охранителите в стил мутри от дискотека тип 33.

Вместо незабавно да изгони тази охранителна фирма, от страна на ръководството на клуба, както и на треньори в ДЮШ, „по случайност“ преки роднини на ръководен фактор в клуба, също се сипят заплахи към немалко фенове на Локомотив, дръзващи да изразят недоволство от унизителните резултати през този сезон. На деца в ДЮШ е забранявано да подкрепят мъжкия отбор в агитката…

Ние, феновете на Локомотив, останахме единствените пазители на достойнството, на историята на този велик някога клуб, на емблемата, на честта на червено-черната фланелка. Сегашното ръководство прави всичко възможно – дали целенасочено, или от демонстрираните постоянно некадърност и аматьорщина – да се чувстваме нежелани на стадион „Локомотив“ и да оставя отбора без подкрепа и в най-важните и тежки моменти.

На президента на клуба Иван Василев пожелаваме успешно възстановяване и разум при взимането на спешни мерки за оздравяване на клуба, които да включват смяната не само на охранителната фирма на стадиона"