Треньорът на Левски Николай Костов даде прескоференция преди двубоя на "сините" от 30-я кръг на efbet Лига срещу Берое. Специалистът коментира играта на отбора, както и ситуацията с Цунами, чиято фланелка бе поискана от феновете, недоволни от представянето на футболистите.

"В добро настроение са играчите и сме готови. Тежките ситуации не са били малко. Напрежението се появява винаги. Кадрово отборът изпита голяма нужда от количество играчи. Играем с нарушен баланс в голяма част от мачовете ни. От ръководството на клуба винаги съм усещал подкрепа особено от Сираков, Боримиров и Йовов. Хора, които познавам и познавам мен добре. Не на всеки от публиката се харесва Костов. Костов не играе за себе си, а е треньор на този отбор", заяви Костов.

"Знам, че пада голяма тежест върху мен и знам своята отговорност. Знам, че имаме много добри играчи. Вярвам в това, което правим. Надявам се да излезем от тази ситуация. Имаше такъв бойкот от нашите привърженици от "Б" сектор. Чух, че и в утрешния мач няма да са там. Вярвам, че няма да зарежат нашите футболисти, които са добри. Футболистите са чувствителни и живи същества. Не трябва да ги събличат, а да ги обичат. Не им е лесно и на тях", добави специалистът.

"Аз съм поел отговорността веднъж, втори път, трети път. Умея да го правя това нещо. Имахме невероятна подкрепа досега. Загубихме тези мачове и доверието отслабна. Това е нещо нормално на Балканите. Мисля, че преживяваме нещата повече, отколкото е необходимо. Свикнали сме да падаме и да се изправяме. Изиграхме слаб мач срещу ЦСКА, но имахме обективни причини", коментира треньорът на "сините".

"Не обичаме да се извиняваме. Изиграхме слабо второ полувреме срещу Лудогорец и Славия. Работя постоянно с екип, даже се срещаме повече от наложителното. Вярвам, че заедно с играчите и феновете ще излезем заедно от тази ситуация. През следващия сезон ще бъдем по-силни. Цунами е мъжкар, даже не съм говорил с него. Беше много разчувстван след мача, но вече се е оправил.Всички знаят, че за нас е важно да играем в Лига Европа. Най-малкото така ще видят нашите играчи, трябва да следваме целите си. Няма гаранции за това, отслабнахме наистина, но се надявам да променим нещата в наша полза", заяви той.

"Една от най-големите причини за резултатите е физиката. Налагаме темпо на игра да изморяваме противника, но понякога и нашите играчи се уморяват. Има спадове, вероятно са чисто психологически. Някои се изтощават от количеството изиграни мачове. Нашият отбор играе позиционен футбол, увеличават се техническите действия, когато преминем в противниковата половина, трябва да контролираме контраатаките, но това са рисковете на нашата игра", завърши Николай Костов.