Лошото време в Турция засегна българските отбори, които водят зимна подготовка там. Кошмарното време в Истанбул блокира Марица Пловдив на магистралата, на само 20 километра от турския мегаполис, като се наложи заради големия снеговалеж пловдивчани да спят в автобуса си, а по програмата още вчера трябваше да пристигнат в турския курорт Лара. Стотици полети бяха отменени и продължават да бъдат анулирани в посока Истанбул и от летището в Истанбул.

Тази сутрин Левски, ЦСКА и Лудогорец се събудиха на побелял от сняг Белек, нещо което се случва много рядко. Този снеговалеж може да се окаже, че ще промени плановете на доста от тимовете, които днес имат контроли в Белек. Там играят “червените”, Славия и Берое.

“Сините”, които имат почивен ден, едва ли ще могат да си ползват терена за тренировка на контузените. Лудогорец, Хебър Пазарджик и Арда също се готвят в този район и може да имат проблеми със заниманията си. Защото терените няма да бъдат почистени.

Както е известно, по традиция тимовете от България се готвят зимата в Анталия и Алания, тъй като времето е по-топло и терените са по-добри, но тази година снегът достигна и до южната част на Турция.