Една от звездите на Арда Кърджали, Иван Коконов, даде ексклузивно интервю за Gong.bg. Той сподели очакванията си за втората част от кампанията в efbet Лига, заявявайки, че е напълно реалистично да се търси влизане в челната шестица. 

Стрелецът добави, че се надява отново кърджалийци да стигнат до финала на Sesame Купа на България, но този път вече да триумфират. 

Казвам „здравей“ на Иван Коконов. На първо място, как се чувстваш?

Добре се чувствам. Бих казал, че протича добре лагера засега, така че ни предстоят само добри моменти.

Вече сте повече от седмица в Турция, изиграхте и един мач, в който разбихте с 4:0 отбор от топ 10 в турското първенство. Какво смяташ за тренировъчния процес?

Лагерът протича много добре на турска земя. В България наблегнахме на физическата подготовка. Сега наблягаме повече на динамиката и тактическите задачи, които ни биват задавани от треньорите. Мисля, че това не беше първият състав на Аланияспор, но се получи хубав мач, с доста положения и добър резултат за нас.

Изцежда ли Александър Тунчев своите футболисти и как усещаш работата с него?

Работи се добре, всичко е много добре дозирано и щом нямаме контузии, значи всичко е наред.

Какви са амбициите ти през втората част на сезона?

Първо си пожелавам да съм жив и здрав. Ще се трудя здраво, ще се раздавам във всеки мач и се надявам да направим един успешен полусезон. Дано се класираме възможно най-високо в таблицата и отново да играем финал на купата, само че този път да го спечелим!

Поставил ли си си цел за конкретна бройка голове през сезона?

Като точна бройка не съм го мислел, но бих искал да отбележа максимално много, за да помогна на Арда.

Реалистично ли е да се мисли за влизане в топ 6?

Разбира се, че е реална цел. Тази година разликите между тимовете са много малки. Една две поредни загуби може да ни вдигнат много високо нагоре, както и няколко загуби може да ни свалят надолу. Всичко е възможно и се надявам ние да си печелим мачовете и да вървим нагоре.