Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров даде специално интервю за предаването "Домът на футбола" в ефира на DIEMA SPORT. Той говори за преследването на головия рекорд на Петър Жеков, темата национален отбор, както и за актуалните футболни теми.

"Стартирахме с дерби, получи се хубав мач с голове. Реагирал съм на момента след гола, след смяната на отбора, където и да ида, ако съм здрав ще успявам да бележа, бързо се нагодих към новия си тим, всички сме българи. Дори след 2,5 месеца успях да направя равносметка, станах голмайстор, за 6-ти път, да продължа да играя на това ниво, гордея се, надявам се да продължа по този начин", коментира Камбуров.

"Имах всички симптоми за коронавируса, 6 дни пих и антибиотици, със сигурност се отразява, радвам се, че полека се връщам, онзиден 60 минути играх срещу ЦСКА-София, надявам се и да продължавам", добави той.

100 снимки

"Желанието ми беше в Стара Загора, треньорът каза, че няма да започвам мачовете и да съм водещ футболист, трябваше да предприема нова стъпка, единствената реална оферта беше от господин Найденов, нямах други оферти, а тя беше единствената реална, не е за пари".

"2007 година имахме разговор с господин Сираков за Левски, това беше единствената оферта, играх за Локомотив Пловдив 6 месеца и отидох в Гърция. Пет години съм бил в чужбина, не съжалявам, че съм бил в чужбина, играех две години в Китай редовно, никога не съм се замислял, че мога да отбележа толкова голове, не съм се замислял, че ще стана голмайстор, станах 6 пъти, всичко е още далече от рекорда, радостен съм, че съм успял. Първият гол Петър Зехтински ме взе на 18 години в Ботев, с второто или третото докосване реализирах, за младо момче, което дебютира и реализира, цяла нощ не спах. Срещу Левски играх с чужди обувки и вкарах на Иванков с обувките на Караславов. Така ми се е стекла кариерата, благодарение на Локомотив съм постигнал тези неща, Камбуров е в историята на Локомотив, 4 пъти съм бил голмайстор с Локомотив, станах шампион, 3-ти, оставих в ЦСКА доста по-голяма заплата, върнах се в Локомотив, оцеляхме. Този отбор е в сърцето ми и няма да се промени".

"Целта ми беше 200 гола, но в пандемията се замислих, че продължавам да играя добре, здрав съм, поставям си краткосрочни цели, 15 гола на сезон, ако не вкарвам голове няма как да се получи, станах голмайстор на първенството, което те мотивира още повече. Искам да продължавам така, да съм здрав, не си поставям 15 гола. Подписах за две години, във футбола е много относително, днес може да играеш, утре да си контузен. Ако съм здрав ще продължа да играя. Петър Жеков е мотиватор, не като конкуренция, имам уважението на всички, Той ме кара да продължа следващата стъпка, едно дете да стигне до нас, да мине Камбуров, Жеков", добави още той.

"Всеки президент си избира политиката на клуба, не мога да отрека, че не трябва да има чужденци, нека има, но да са ниво, да дърпа отбора напред, когато целта е изпълнена, това си е решение на ръководството на отбора. Когато са като в Лудогорец и те правят разликата, с Марселиньо, Кешеру, аз и той сме голмайстори, Кешеру е нападател".

"Доста е трудно в България да играеш като централен нападател, идват големи имена, но реализират по 5 гола, Обертан например, нашето първенство е много специфично, трудно е, срещу ЦСКА, Левски, Лудогорец е доста трудно. Играл съм и срещу Топузаков, Тунчев, Илиан Стоянов - Коловати. С Боби Цонев съм си пасвал идеално в Берое, с Зоран Балдовалиев в Локо Пловдив, има много футболисти, с Жоро Илиев в Локомотив Пловдив, уникални пасове, много са, Димо Бакалов ми е подавал, има много момчета".

"Нормално е да има конкуренция, не мога да изиграя 31-32 мача и Купа, ще има доста мачове за всички, когато има конкуренция, тя те дърпа напред. Срещу Берое ще е трудно, но си имаме шансовете. Със сигурност имам 3 прекрасни години в този клуб, ще изляза като професионалист, надявам се всичко да бъде нормално", добави Камбуров.

"Труд, борба и да не се отказва, на едно място няма да успееш на другото ще успееш", каза в заключение Камбуров със съвет към младите футболисти.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.