Наставникът на ЦСКА - Стамен Белчев, говори на пресконференцията след загубата с 0:2 от Ботев Пловдив, която сложи край на амбициите на "червените" да спечелят трофей, отпадайки на 1/2-финалите в турнира Sesame Купа на България. Той остана на мнение, че поражението и смяната на собствеността не би трябвало да повлия на играчите, а до края на сезона отборът трябва да играе за феновете си.

„Най-големият проблем в днешния мач беше, че влезнахме концентрирано мача и в момента, в който загубихме топката липсваше организация в линията на защитата. Знаехме какво ни очаква тук. Отборът на Ботев, най-вероятно, ще играе по-прибрано, ще опита да направи преса в средата и оттам да направи контраатака и да ни създаде проблеми. За съжаление, паднахме в капана, който ни беше приготвил Ботев Пловдив. Исках максимално да опростим действията в средата на терена и да там почти да не играем, а по фланговете или зад гърба на линията на противника, за да можем да пресираме дълбоко“.

„Със сигурност повлия ранния гол. Поне десет минути след него отборът не можа да намери себе си. Мисля, че след това изравнихме играта и в края на полувремето дори доминирахме, но ситуациите, които имахме, вратарят на противника ги извади по най-добрия начин“.

92 снимки

„Ситуацията не винаги е тази, която искаш да се случи. И ние искаме отборът на Ботев да не минава центъра, но не става. На моменти не бяхме агресивни. Според мен, отборът на Ботев беше много по-агресивен през първото полувреме“.

„На футболистите им беше съобщено за смяната на собствеността. Според мен, не трябва да се отрази, защото всичко е по старо му. Аз се опитвам да си върша работата по най-добрия начин и да го предавам на футболистите. Дано не се е отразило“.

„Имаме две или три греди, имахме ситуации. Определено ни липсваше (типичен централен нападател) и в първия, и във втория мач футболист като Фернандо Каранга. Неговата липса оказа влияние, но това е ситуацията и трябва да се справяме с тези футболисти и по този начин“.

startphoto.bg
51 снимки

„Само заради феновете ние сме длъжни да покажем най-доброто от себе си в оставащите четири мача. От тази по-голяма мотивация и от това, че играеш за ЦСКА, мисля, че няма нужда да коментираме това нещо“.

„След мача с Левски анализирахме играта. Да, имаше моменти, когато Левски седеше по-добре от нас. Това нещо го отразих. Но там вкарахме голове и бяхме на 100 процента. За съжаление, днес не ни се получи в нито един момент. Когато ни поведоха, бях сигурен, че ще изравним и със сигурност ще имаме още много ситуации и проблемите ще дойдат за Ботев“.

„Не би трябвало да срине самочувствието. Да не казвам клишета – ние сме ЦСКА. Тези футболисти не трябва да си избират дали играят срещу Лудогорец, Ботев Враца, Етър или Хасково. Те трябва да излизат и да показват най-доброто, за което са готови. Срещу нас има противник, трябва да даваме и показваме най-доброто от себе си“, заяви Белчев.