Българския футбол навлезе в своята заключителна фаза. До края на май ще се решат най-големите въпросителни. Кои отбори ще играят в Европа и кои ще запазят мястото си в елитните 16 на efbet Лига.

Лудогорец не успя да ликува с 13-та си поредна титула на 28 април, завършвайки 3:3 с Крумовград в Разград. Орлите обаче ще станат шампиони и при равенство срещу ЦСКА във втория плейофен кръг на 11 май.

В първата шестица интригата е за второто място, което дава сигурна квота за Европа, като битката между ЦСАК и Черно море ще се води до края. Разликата в момента между армейците и моряците е само точка.

Локомотив Пловдив и Левски пък са съответно на 8 и 9 точки от втория ЦСКА.

В 33-я кръг червените приемат Крумовград, Левски гостува на Локомотив Пловдив, а в североизтока се срещат Черно море и Лудогорец.

В предпоследните битки, като най-вълнуващ се очертава прекият спор за така ценната втора позиция между ЦСКА и Черно море. По традиция 35-ият кръг в първата шестица ще завърши по едно и също време, като черешката в него изглежда последния за сезона сблъсък между Левски и Лудогорец.